
Het leek me een mooie doelstelling: een perfecte biefstuk bakken. Prima, we gaan de uitdaging aan. Met de juiste producten, een beetje geduld én een goede uitleg moesten we een heel eind komen. Zo geschiedde: I dit it!
De juiste producten dus. Check. Als eerste een mooi stuk vlees van de slager. Meestal kocht ik boter zo light mogelijk, maar daar ben ik van terug gekomen. Onlangs zag ik een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over ‘bak en braad’. Man, wat is er toch enorm veel keus bij de supermarkt in boter! Vloeibaar, olie en harde boter. Vroeger koos ik dus altijd standaard de fles die het meest ‘light’ was. Nu niet meer. Hoe minder een product bewerkt is, hoe beter! Dit was de uitzending van de KvW over bak en braad, hier zie je het testpanel. Zij proefden blind verschillende biefstukjes, gebakken in verschillende soort boter, waaronder Croma. Ik houd altijd van die testjes… worden de beloftes waar gemaakt!
Klik op de afbeelding om de uitzending zelf te bekijken.
Heel opvallend in de uitzending, vond ik, Croma is favoriet bij superveel vrouwen vanwege de typische ‘Croma-smaak’. In het programma deden ze dus een smaaktest. Een chef nam het met zijn biefstuk-volgens-eigen-recept op tegen een aantal biefstukken gebakken in bak- en braadproducten. Welke biefstuk smaakt volgens het objectieve testpanel het lekkerst? De sterrenchef kreeg een 8.0 en Croma een 7,9. De Keuringsdienst: “Tussen Croma en een sterren chef zit maar één-tiende punt.”
Wist je dat vroeger kraamvrouwen standaard biefstukjes kregen bij het kraambezoek? Om aan te sterken! Ook ik mocht er (tot mijn verrassing) een paar krijgen na de bevalling. Maar het écht goed bakken, da’s nog niet zo makkelijk. Dus keek ik als eerste dit filmpje, een mini-masterclass, waarin een chefkok uitlegt hoe je dat nou handig doet. Ik heb de tips op een rijtje gezet.
De test
Men neme een flesje Croma, een heerlijk vers stuk vlees en een pan. En daar gaan we!
Precies zoals de chefkok in de mini-masterclass zegt: Croma kleurt bruin op het moment dat hij warm genoeg is.
Mijn ervaring
Close to perfection, deze biefstuk! Ik ben trots. Dankzij de goede tips uit de masterclass én het feit dat je dankzij de bruine kleur precies weet wanneer je het vlees in de pan kan leggen, is het helemaal niet heel ingewikkeld om zo’n prachtige biefstuk te maken. Je vlees heeft dankzij deze boter van Croma een lekker bruin kleurtje. Het spat niet trouwens in de pan, ondanks dat ’t voor 98% uit oliën bestaat, bonus! En voor de liefhebbers van jus, die is ook heel lekker en easypeasy te maken.
Hier het bewijs trouwens… Told you so!
>> Ben jij bedreven in het maken van biefstuk?
Dit is een gesponsord artikel.
Comments