Sasha deed 5 jaar over haar project: ze schotelde haar dochtertje vanaf dat ze 7 maanden was allerlei wereldgerechten voor. Samen eten, koken en proeven: de wereld in je keuken brengen! Wat een inspiratie.
Sasha:
“Mijn doel is om de internationale keuken aanspreekbaar en plezierig te maken. Mijn man en jonge dochter staan te popelen om proefkonijn te spelen. We kunnen nu niet reizen, maar het brengen van de wereld naar onze keuken was een geweldige oplossing voor onze familie.
Je vindt op mijn website geen recepten voor gefrituurde tarantula of wormen. Dit project gaat niet over shock waarde. Ik verken recepten en maak authentieke maaltijden die eenvoudig, gezond zijn en waarvan mijn familie YUM zegt. De meeste recepten kunnen snel worden gemaakt met ingrediënten die beschikbaar zijn in de gemiddelde stad. Ik gebruik alleen ingrediënten die ik lokaal kan kopen.
Mijn debuut boek “Life from Scratch: A Memoir of Food, Family, and Forgiveness”, vertelt wat dreef me om de wereld te koken en hoe mijn roerige jeugd me gevormd heeft tot de moeder die ik ben geworden.”
Bekijk hieronder de foto’s van etende Ava!
Ava was net 7 maanden oud toen we begonnen met Kabeli Palau (Afghanistan)
Tegen de tijd dat ze 4 was ze goed in het maken van een paar pretty awesome springrolls (Vietnam)
Samen maakten we ambachtelijke brood (Frankrijk)
Hier nam ze een grote hap van de kleverige rijst torens van kokos – waar ze nog steeds elke dag om vraagt (Maleisië)
Kaviaar was niet bepaald een succes (Rusland)
Maar ze was een enorme fan van watermeloen limonade (Ghana)
Hier knaagt ze op gegrilde maïs met kokosmelk (Cambodja)
Ze werd verliefd op Gingerbread Ricotta Tart (Estland)
En welk kind houdt niet van noodles – zoals deze bakso soep (Oost-Timor)

Ze vond het prachtig om haar eigen pitabroodje te rollen (Irak)
En kon sushi rollen als een baas (Japan)

Haar zoete trek werd bevredigd met deze Macadamia Pie (Marshall Eilanden)
Hap slik weg: lam met gefrituurde aardappel partjes omdat … duh (Libië)
Ze was dol op de Zweedse prinses Cake
En ze overwon haar angst voor de gevulde wijnbladeren (Qatar)
Wat een geweldig (eet) avontuur is Sasha aangegaan! Je kan er alles over lezen op haar blog: Globaltableadventure.
Wauw! Wat een geweldig project. Het meisje heeft veel meer verschillende dingen gegeten dan een ander mens in zijn leven zal kunnen denk ik.