
Een heerlijk fruitige couscous, licht verteerbaar en healthy. Deze week maakten wij een heerlijke couscous schotel waarin zoet de boventoon voert. Delicious!
In het ziekenhuis is er een aantal keer voor ons gekookt en één recept was zo legendary dat ik hem thuis meteen zelf heb gemaakt. Komtie!
Nodig voor 4 personen Couscous met kip
1 citroen
1 courgette
400 gram kip
1 ui
200 gram couscous (50 g per persoon)
handje rozijnen
1 sinaasappel
1/2 mango (ik kocht het in een bakje, gesneden)
1. Snijd de kip in blokjes en de courgette ook. Snijd de ui. Bak eerst de kip (ik bakte in kokosvet) en voeg daarna de ui toe.
2. Voeg de courgette toe en laat even lekker bakken op hoog vuur, daarna zacht zetten.
3. Weeg de couscous af en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet het handje rozijnen toe te voegen!
4. Rasp de schil van de citroen door de couscous en knijp het sap uit één helft er ook door. De andere helft kun je in plakken snijden en in een kan water in de koelkast zetten. Heb je lekker fris water!
5. Doe de mango in een maatbeker/blender en pel de sinaasappel. Die doe je er in z’n geheel in! Nu even fijnmalen met blender of staafmixer.
6. Leg de couscous op een bord, drapeer de courgette/kip eroverheen en serveer met de fruitsaus. Eet smakelijk!
Ik had de meneer wel een iets groter bord gegeven hoor, don’t worry 😉
>> Laat je het even weten als je het gemaakt hebt? 🙂
Comments