• BABY
    • BABYVERZORGING
    • BORSTVOEDEN
  • ZWANGER
    • KLEDING
    • BEVALLEN
  • KINDEREN
    • SPELEN
    • DIY
  • LIFESTYLE
    • SPORT
    • VOEDING
    • RECEPTEN
    • DIEET
    • OP REIS
    • LICHAAM
    • VINTAGE
    • TROUWEN
    • WINNEN
  • MEDIA
    • VIRAL
    • INTERESSANTE TV
    • VIDEO
Fitte Vrouwen

Recept

Heerlijk verantwoorde cake van rijpe avocado’s

6 juni 2017

Deze week kocht ik zo’n schaaltje met twee ‘eetrijpe’ avocado’s, maar die bleken eenmaal opengesneden wel heel rijp. Niet meer heel lekker op de boterham, maar jammer om weg te gooien. Ik maakte deze cake en die was erg lekker als tussendoortje. Ook de kids vinden ‘em lekker. Hij is vullend en verantwoord.

Overrijpe avocado cake

Een overrijpe avocado hoef je dus niet weg te gooien. De binnenkant is dan bruin, geel en soms zelfs een beetje grijzig. Met een paar extra ingrediënten die je vaak sowieso wel in huis hebt, maak je een lekkere cake. Ik heb hem in plakken ingevroren, zodat ik onderweg naar het park of werk een zakje mee kan nemen. Die ontdooit lekker binnen in je tas!

Ingrediënten

1 of 2 overrijpe avocado’s
2 bananen
90 gram havermout
80 gram meel (amandelmeel, volkoren tarwemeel, speltmeel, bloem)
1 ei
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels honing
snuf zout

Eventueel kun je er nog van alles bij doen: noten, rozijnen, kokos, gedroogd fruit…

Verder nodig

Bakblik/cakevorm
Staafmixer
Bakpapier
Kom

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de avocado’s, de havermout en het meel in een kom. Doe meteen het zout en de bakpoeder erbij. Mix dit bijvoorbeeld met de staafmixer tot een smeuïg geheel. Het ziet er niet heel appetijtelijk uit, kijk maar naar onderstaande foto.

overrijpe avocado cake

Klop een ei los en meng die door het beslag. Als het een geheel is, doe ik de bananen erbij, in plakjes. Ik vind het zelf lekker als die nog ‘heel’ zijn en niet er helemaal geprakt doorheen zitten. Meng het beslag en de bananen voorzichtig door elkaar. Eventueel voeg je nu nog andere vulling toe als nootjes of gedroogd fruit.

Giet het beslag in de cakevorm, die je hebt bekleed met bakpapier.

Zet de cake in de oven. Stel af op 45 minuten, als de satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar. Anders nog 5 of 10 minuten langer. Ik had de oven zelf iets te heet gezet, waardoor de bovenkant net iets te bruin is geworden. Daarom zou ik de oven op 175 graden zetten. Het is soms een beetje vogelen tot je de juiste verhouding tijd/gaarheid gevonden hebt, maar zo moet je een heel eind komen!

Zo kwam de cake uit mijn oven!

overrijpe avocado cake

En zo ligt ‘ie lekker op een bordje. Eet smakelijk!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIRE BLOGS

Persoonlijk: voor de tweede keer bevallen... dit keer in bad!  

Sporten in het park met Mom in Balance... zo gaan de kilo's er weer af!

Sofie van den Enk: 'Moeder worden is alle remmen losgooien'

Life op Instagram

Instagram has returned invalid data.

OVER DIT BLOG

Fitte vrouwen gaat over fit worden, zwanger zijn, opvoeden, een healthy lifestyle, reizen, uitgaan, gezond eten en moeders wereldwijd. Het is een persoonlijk blog en gaat soms over mij, maar hopelijk vooral over jou. Hanneke

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Copyright 2023 Fitte Vrouwen