
Dit weekend kreeg ik onverwacht, uit eigen tuin, een mand met uien, sperzieboontjes, kruiden, krieltjes en een reuzen-courgette. Vooral die laatste zorgde voor enig excitement. Ik ben col op courgette en de veelzijdigheid. Daarnaast zijn ze nu erg voordelig in de supermarkt en op de markt, het is het goede seizoen. Van de courgette zou ik makkelijk een enorme pan soep kunnen maken. Moest ik alleen wel een recept hebben. Na enig online speurwerk en een rondje door de supermarkt… en een proefsessie aan de eettafel (de tandjes, lekker!) presenteer ik trots: het recept!
Ingrediënten: courgettesoep met ui en mosterd
Dit zit er in:
- 1 grote courgette
- 1 grote ui (op de foto staan er twee…)
- 5 tenen knoflook
- 2 groenteboullionblokjes
- 1 pakje alpro soja light cuisine (of een andere romige toevoeging)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
1. Snijd de ui en de courgette in stukjes. Niet te precies, straks gaat het nog door de blender. Pel de knoflook en snijd in plakjes.
2. Fruit de ui in een wokpan in olijfolie en voeg de knoflook toe. Als het lekker begint te ruiken, gooi de courgette erbij. Laat even goed warm worden.
3. Voeg de alpro soja toe en laat zacht koken, totdat de courgette zacht is.
4. Meng delen van je courgettemix uit de pan met wat water (niet teveel, de soep hoort lekker dik te blijven) en gooi dit in de blender. Blender net zo lang totdat alle courgette/ui/knoflook fijn gemalen is samen met het water.
5. Verwarm je gepureerde soep nu. Voeg naar smaak mosterd en kruiden toe.
6. Eet erg smakelijk!
De courgette kookt langzaam in de soja.
Jep, mijn pan zat behoorlijk vol van de monstercourgette.
Lees hier meer recepten en steun Fitte vrouwen met een like op Facebook!
Ben jij ook van de courgetteclub? Zou je dit recept eens willen uitproberen?
Ziet er lekker uit. Ik eet ook veel courgettes de afgelopen weken. Dat komt ook omdat ze nu erg goedkoop zijn!