
Waarschuwing: deze zomerse salade is gruwelijk lekker! De combi van de nootachtige smaak van de aubergine, de zoete dadels, de smakelijke geitenkaas, de frisse komkommer en de topping honing: wij waren verkocht. Klaar in 10 minuutjes. Klik snel verder voor het recept.
Benodigdheden voor 2 personen:
sla (ik had gemengde sla)
aubergine (seizoensgroente: nu overal goed verkrijgbaar)
10 dadels
geitenkaas
halve komkommer
handje ongezouten nootjes
twee eetlepels honing
Hoe maak je salade met aubergine?
1. Was de aubergine en snijd in plakken van ongeveer 1 cm in de lengte. Smeer in met een beetje olijfolie en gril ze in de pan aan beide kanten, totdat ze zacht geworden zijn.
2. Snijd de komkommer in plakken en de dadels in kleine stukjes.
3. Pak twee borden, leg er een bult sla op. Daarop de komkommer, de dadels en de geitenkaas. Snijd de aubergine in reepjes en voeg toe. Gooi er wat nootjes overheen. Druppel er een eetlepel honing per bord overheen.
Ik kon nooit zoveel met een aubergine. Had er ooit een paar in de oven bereid, die waren gewoon taai als een schoenzool geworden. In dit recept (en gegrild dus…) vind ik ze overheerlijk. Eet smakelijk!
Lees hier meer recepten van mij.
Volg mij via deze link op Bloglovin’. Of geef een beetje digitale liefde op Facebook met een like en blijf op de hoogte! Ik ben ook dagelijks te vinden op Instagram, dus volg me daar ook als je van foto’s houdt.
Sounds good! Ben alleen niet zo fan van geitenkaas..als je die zou vervangen, wat zou jij dan gebruiken? X
Oeh goeie! Misschien een andere zachte kaas, zoals die lichtgele kaas… die je verpakt koopt. Kan even niet op de naam komen!