Lekker! Springrolls. Wij halen ze vaak op bij een Vietnamees zaakje hier in Utrecht, maar zelf maken is eigenlijk ook super leuk om te doen. En ze zijn heerlijk. Recept en how-to-roll in deze blog!
Dit is het omhulsel. Of zoals ze bij de toko heten: Tapioca sheet. Ze verkopen ze ook bij de grotere AH’s trouwens, maar dan van een ander merk.
Ze zijn niet duur, nog geen 2 euro voor 100 vellen.
Hoe maak je springrolls?
Dan hoe je ze maakt! Als eerste pak je een grote bak en daar doe je lauw warm water in. Je laat er een vel in glijden en wacht ongeveer 1 minuut totdat die zacht geworden is. Dan vouw je het vel uit op je aanrecht.
Dit zijn de ingrediënten (uiteraard kan je honderduit variëren, ik zou wel altijd de rijstnoodles als basis houden)
- pak springrolls
- rijstnoodles
- komkommer
- wortel
- koriander
En zo vouw je ze. Eerst de onderkant over de inhoud heen. Dan de zijkanten dicht en daarna strak oprollen. Even oefenen, maar het is echt te doen! Leg je rollen eerst heel even uit elkaar op een bord, zodat ze kunnen ‘drogen’, anders gaan ze allemaal tegen elkaar aanplakken.
Tip: slim om meteen als eerste weer een nieuw vel in het water te laten weken, zo kan je snel door met rollen en hoef je tussendoor niet telkens 1 minuut te wachten 🙂
Dan de saus om je springroll in te dippen!
Ingredienten
- Sojasaus
- Ketjap Manis
- Limoen
Meng een deel sojasaus (zout), met een deel Ketjap (zoet) en knijp er een limoen (zuur) in uit. Het resultaat is een rijke, frisse dip voor je springroll.
Eet smakelijk!
Lekker! Ik ga ze zeker n keertje proberen!