• BABY
    • BABYVERZORGING
    • BORSTVOEDEN
  • ZWANGER
    • KLEDING
    • BEVALLEN
  • KINDEREN
    • SPELEN
    • DIY
  • LIFESTYLE
    • SPORT
    • VOEDING
    • RECEPTEN
    • DIEET
    • OP REIS
    • LICHAAM
    • VINTAGE
    • TROUWEN
    • WINNEN
  • MEDIA
    • VIRAL
    • INTERESSANTE TV
    • VIDEO
Fitte Vrouwen

Recept

Super smakelijke havermoutmuffins met gember

13 maart 2015

Havermoutmuffins hebben de neiging een beetje droog te worden. Deze niet! De basis is héél simpel, dus maak jezelf blij met deze suiker & glutenvrije muffins.

Muffins basis ingrediënten

De basis van deze muffins komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Zij maakt ze onder andere met moerbeien (een dure soort ‘bes’), ik met de iets makkelijker verkrijgbare rozijn en gember. Ik vind dat de rozijn weer op de kaart mag! Zo natuurlijk zoet. Gember vind ik ook een prachtige smaak hebben. Als ik alle ingrediënten bij elkaar op tel kom ik op +/- 120 calorieën per muffin. De voorbereiding duurt 10 minuten, de muffins moeten 30 min in de oven.

Okee, let’s get started!

nodig

Dit heb je nodig!

100 gram havermout
2 bananen (liefst lekker rijp)
3 eieren
stuk gember
handje rozijnen
specerijen: kaneel, beetje zout
theelepel bakpoeder (zodat je muffins gaan rijzen)

De bakpoeder kocht ik bij de Albert Heijn (hieronder zie je hem op de foto) Is eenmalige aankoop, maar hier doe je echt lang mee. Stond bij de taartmixen e.d.! Je kan ook wijnsteenbakpoeder gebruiken (die is te koop bij groene winkels, heeft zelfde effect). De muffinvormpjes zijn ook van de AH en zijn van siliconen. Handig, want ze blijven stug staan als het beslag erin zit. Papieren vormpjes willen nog wel eens gaan hangen door het gewicht van het beslag.

Schermafbeelding 2015-03-12 om 20.59.57

Zo maak je het!

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg 100 gram havermout af en doe in een kom. Voeg de bananen, de bakpoeder en de eieren toe en mix in de blender of met de (staaf)mixer

2. Spatel de gember en de rozijnen erdoor

3. Verdeel over 8 muffinvormpjes

4. Zet in de oven voor 30 minuten. Laat als ’t klaar is even afkoelen: eet smakelijk!

roeren

>> Laat je het even horen als je de muffins ook gemaakt hebt? 🙂 Nicole maakte ze ook en postte het op op Instagram, dat vind ik echt superleuk! Je vindt me op Instagram onder @fittevrouwen. Love it!

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Vlijtig Liesje says

    13 maart 2015 at 10:50

    Ik associeer muffins met ongezond, maar deze lijken me juist heel gezond. Ze zien er bovendien lekker uit.

    Beantwoorden
    • Anoniem says

      13 maart 2015 at 11:06

      Heel gezond! Vol vezels bovendien.

      Beantwoorden
  2. Nicole says

    13 maart 2015 at 19:25

    Heb ze gemaakt hoor! Zie foto op mijn instagram nicole_winkels

    Beantwoorden
  3. Fréderique says

    13 maart 2015 at 20:25

    Wat een leuke/lekkere/goedkopere variant! Ik ga ze volgende week zeker maken!

    ‘Snoepse:-)’

    Beantwoorden
    • Anoniem says

      14 maart 2015 at 08:49

      Ze waren heerlijk! Hoop dat ze bij jou ook lukken 🙂

      Beantwoorden
  4. Linda says

    15 maart 2015 at 09:08

    Ik ga het vanmiddag meteen proberen!

    Beantwoorden
    • Anoniem says

      15 maart 2015 at 14:21

      Oh wat cool! Zijn ze gelukt?! Ik heb ze vanmorgen weer gemaakt! Dit keer met wat grotere stukken gember… Mmmm!

      Beantwoorden
  5. Corinne says

    16 maart 2015 at 09:31

    Ga ze zeker maken koekjes van havermout waren iets droog maar deze lijkt me lekker en gember doe je in stukjes of schil je die

    Beantwoorden
    • Anoniem says

      16 maart 2015 at 11:22

      De gember schil je en doe je er in kleine stukjes door. Leuk dat je ze gaat maken Corinne!

      Beantwoorden
  6. Eva says

    21 november 2015 at 15:59

    Gemaakt! Inderdaad makkelijk te maken zeg. alles in de blender en hupsa! Ik heb er 6 grote muffins gemaakt. Ze waren lekker als je suikervrij gewend bent..

    Beantwoorden
    • Hanneke says

      22 november 2015 at 09:00

      Wat leuk om te lezen!! Ze zijn niet zoet he..

      Beantwoorden
  7. Sarah says

    8 juni 2016 at 12:06

    Geweldig recept! Ik heb er bosbessenmuffins van gemaakt en de rozijntjes er gemalen doorheen gedaan om het toch iets zoeter te maken.

    Beantwoorden
    • Hanneke says

      8 juni 2016 at 12:50

      Super goed idee! Ze zijn lekker he?!

      Beantwoorden

POPULAIRE BLOGS

Persoonlijk: voor de tweede keer bevallen... dit keer in bad!  

Sporten in het park met Mom in Balance... zo gaan de kilo's er weer af!

Sofie van den Enk: 'Moeder worden is alle remmen losgooien'

Life op Instagram

Instagram has returned invalid data.

OVER DIT BLOG

Fitte vrouwen gaat over fit worden, zwanger zijn, opvoeden, een healthy lifestyle, reizen, uitgaan, gezond eten en moeders wereldwijd. Het is een persoonlijk blog en gaat soms over mij, maar hopelijk vooral over jou. Hanneke

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Copyright 2023 Fitte Vrouwen