
Havermoutmuffins hebben de neiging een beetje droog te worden. Deze niet! De basis is héél simpel, dus maak jezelf blij met deze suiker & glutenvrije muffins.
Muffins basis ingrediënten
De basis van deze muffins komt uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Zij maakt ze onder andere met moerbeien (een dure soort ‘bes’), ik met de iets makkelijker verkrijgbare rozijn en gember. Ik vind dat de rozijn weer op de kaart mag! Zo natuurlijk zoet. Gember vind ik ook een prachtige smaak hebben. Als ik alle ingrediënten bij elkaar op tel kom ik op +/- 120 calorieën per muffin. De voorbereiding duurt 10 minuten, de muffins moeten 30 min in de oven.
Okee, let’s get started!
Dit heb je nodig!
100 gram havermout
2 bananen (liefst lekker rijp)
3 eieren
stuk gember
handje rozijnen
specerijen: kaneel, beetje zout
theelepel bakpoeder (zodat je muffins gaan rijzen)
De bakpoeder kocht ik bij de Albert Heijn (hieronder zie je hem op de foto) Is eenmalige aankoop, maar hier doe je echt lang mee. Stond bij de taartmixen e.d.! Je kan ook wijnsteenbakpoeder gebruiken (die is te koop bij groene winkels, heeft zelfde effect). De muffinvormpjes zijn ook van de AH en zijn van siliconen. Handig, want ze blijven stug staan als het beslag erin zit. Papieren vormpjes willen nog wel eens gaan hangen door het gewicht van het beslag.
Zo maak je het!
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg 100 gram havermout af en doe in een kom. Voeg de bananen, de bakpoeder en de eieren toe en mix in de blender of met de (staaf)mixer
2. Spatel de gember en de rozijnen erdoor
3. Verdeel over 8 muffinvormpjes
4. Zet in de oven voor 30 minuten. Laat als ’t klaar is even afkoelen: eet smakelijk!
>> Laat je het even horen als je de muffins ook gemaakt hebt? 🙂 Nicole maakte ze ook en postte het op op Instagram, dat vind ik echt superleuk! Je vindt me op Instagram onder @fittevrouwen. Love it!
Ik associeer muffins met ongezond, maar deze lijken me juist heel gezond. Ze zien er bovendien lekker uit.
Heel gezond! Vol vezels bovendien.
Heb ze gemaakt hoor! Zie foto op mijn instagram nicole_winkels
Wat een leuke/lekkere/goedkopere variant! Ik ga ze volgende week zeker maken!
‘Snoepse:-)’
Ze waren heerlijk! Hoop dat ze bij jou ook lukken 🙂
Ik ga het vanmiddag meteen proberen!
Oh wat cool! Zijn ze gelukt?! Ik heb ze vanmorgen weer gemaakt! Dit keer met wat grotere stukken gember… Mmmm!
Ga ze zeker maken koekjes van havermout waren iets droog maar deze lijkt me lekker en gember doe je in stukjes of schil je die
De gember schil je en doe je er in kleine stukjes door. Leuk dat je ze gaat maken Corinne!
Gemaakt! Inderdaad makkelijk te maken zeg. alles in de blender en hupsa! Ik heb er 6 grote muffins gemaakt. Ze waren lekker als je suikervrij gewend bent..
Wat leuk om te lezen!! Ze zijn niet zoet he..
Geweldig recept! Ik heb er bosbessenmuffins van gemaakt en de rozijntjes er gemalen doorheen gedaan om het toch iets zoeter te maken.
Super goed idee! Ze zijn lekker he?!