
Hoe ik 27 jaar van mijn leven zonder staafmixer heb kunnen leven, is mij niet duidelijk. Ik ben om! Met zo’n nieuwe huisvrouwengadget in de keuken zijn de mogelijkheden eindeloos: ik maakte al veel lekkere dingen. De favoriet van de afgelopen weken hier in een post, plus een mini-review van de Philps staafmixer voor andere twijfelkonten.
Met dank aan al jullie adviezen onder mijn ‘Help, staafmixer of blender’ blog (hierrr teruglezen) heb ik de knoop doorgehakt. Sinds een paar weken staat de Philips hr1372 hier in de keuken. Ik kocht ‘em hier. Waarom deze? Hij kwam goed uit de online reviews, zou noten kunnen hakken en meel maken en is krachtig.
Wat krijg je bij de Philips HR1372/90?
– een staafmixer opzetstuk
– een hakmolen
– een mixer
– een mengbeker
En werkt ‘ie?
Tot nu toe ben ik zeer tevreden. Babyhapjes maken is easypeasy, binnen no time zijn de zachte groenten gepureerd. Ook humus maken is ruimschoots gelukt. Uien hakken in het molentje is perfect, net als paprika en andere groente. Het wordt wel snel héél fijn, dus dat moet wel in je gerecht passen. Noten hakken check. Meel maken nog niet geprobeerd, maar gaat ongetwijfeld lukken. Het allerfijnste aan deze staafmixer vind ik het schoonmaken. Door het materiaal waarvan het gemaakt is (rvs?) spoel je de restjes courgette/humus/wat dan ook heel makkelijk onder de kraan eraf. Even de buitenkant afdrogen en t’is weer klaar. Groot, groot voordeel. Zoals beloofd hier een recept dat ik maakte met hulp van mijn geliefde staafmixer!
Boodschappen voor 2 personen
courgette
75 gram feta (half pakje)
blik kikkererwten
blik tomatenblokjes
komijnzaadjes
3 tenen knoflook
paprika
pijnboompitjes of zonnebloempitjes
ei
Koriander of bieslook
sesamzaadjes (optioneel)
chillipoeder (optioneel)
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Doe de uitgelekte kikkererwten, de knoflook, sesamzaadjes, komijnzaadjes, eetlepel olijfolie en chillipoeder, en twee eetlepels water in de mix-beker van de staafmixer en mix. Tadaa, scherpe humus. (Voor op een broodje way to spicey, doe in dat geval maar 1 knoflookteen en bijvoorbeeld citroen/limoensap toevoegen)
3. Haal de ‘schil’ van de courgette en snijd daarna in lange plakken met een kaasschaaf
4. Snijd de feta in blokjes en de paprika ook.
5. Zet een wokpan op en warm de tomatenblokjes op samen met de humus tot het gemixt is.
6. Nu is het tijd je ovenschaal in te vetten en te beginnen met een klein laagje tomaten-humus saus. Leg daaroverheen een laag courgetteplakken (alsof het lasagne is). Daarop de feta en paprika, top het af met weer een laag saus en courgette. Ga door tot de schaal vol is en de courgette en saus op zijn.
7. De bovenkant kun je bestrooien met pijnboompitjes of zonnebloempitjes en feta of tomaat (als je nog over hebt) Ik gooide er nog een ei overheen, dit pakte heel goed uit. Gaf een mooie, stevige bovenkant.
8. 30 minuten in de oven. Kruiden on top, biesloos (beetje pittig) of koriander (beetje lekker) erop, net wat je lekker vindt. Eet smakelijk!
TIP: maak iets meer, zodat je voor twee dagen eten in huis hebt. Met een folietje erover heel makkelijk in de koelkast te bewaren, volgende dag alleen even in de oven.
Comments