• BABY
    • BABYVERZORGING
    • BORSTVOEDEN
  • ZWANGER
    • KLEDING
    • BEVALLEN
  • KINDEREN
    • SPELEN
    • DIY
  • LIFESTYLE
    • SPORT
    • VOEDING
    • RECEPTEN
    • DIEET
    • OP REIS
    • LICHAAM
    • VINTAGE
    • TROUWEN
    • WINNEN
  • MEDIA
    • VIRAL
    • INTERESSANTE TV
    • VIDEO
Fitte Vrouwen

review

Lesreview: Bodyattack Les Mills

7 augustus 2013

Zumba, bodypump, SH’BAM, Steps… aardig wat opties in de sportschool. Welke les past bij jou en is de moeite waard? Om je een beetje te helpen kiezen volg ik allerlei lessen en review ze. Hoe zwaar is het? Welke spiergroepen gebruik je? En het belangrijkste… is het een beetje leuk? Vandaag: Bodyattack.

Polar ft 7

Duur les: 55 minuten

Instructrice: Ginny

Aantal calorieën verbrand: 634 

Gemiddelde hartslag: 151

Hoogste hartslag: 187

Outfit: neonroze shirt H&M sports, 3/4 broek van Asics, schoenen van Brooke

Wat zegt Les Mills zelf over Bodyattack?

Bodyattack is een cardio workout geïnspireerd op sportbewegingen. Het draait om het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Het is een training die draait om intervallen. Dat is de afwisseling tussen oefeningen waarbij je een hoge hartslag haalt met oefeningen die meer gericht zijn op kracht. Bodyattack draait om veel energie geven. De les combineert aerobics-achtige bewegingen met kracht- en evenwichtsoefeningen. Door de enthousiaste instructeurs zou je tot het gaatje moeten kunnen gaan!

Volgens hen kun je het beste drie keer per week een Bodyattack klas volgen voor het beste resultaat. Wat dat resultaat dan zou zijn staat er niet bij, wellicht zo fit mogelijk worden. Men, dat is nogal wat!

In de les kon ik niet filmen, maar op YouTube is wel het een en ander te vinden. Dit filmpje geeft wel een goed beeld.

Hoe ging de les?

Elke drie maanden krijg je een nieuwe routine met nieuwe nummers. Als je geregeld naar deze les gaat, ben je na drie maanden inderdaad keihard toe aan wat nieuwe muziek en uitdagingen.

De Bodyattack les wordt als volgt opgebouwd. Je begint met een warming up nummer. Nummer twee tot en met vier bouwen zich langzaam op. Aan het eind van het 4e nummer behaal je als het goed is al ongeveer je maximale hartslag. Bij nummer vijf mag je een matje en je handdoek pakken: het is tijd voor een stevig rondje push-ups en ander vloerwerk. In deze les moest ik bijvoorbeeld de zijwaartse plank doen. Trillende armpjes. De instructrice geeft wel opties voor wanneer je het niet meer trekt. Bij die zijwaartse plank mag je dan op je knieën steunen in plaats van op je voeten. Dat is minder zwaar.

Na dit vloerwerk leg je je matje snel weer weg en ren je samen met de andere sporters in een rondje door de zaal. Onderwijl doe je wat oefeningen als squats (door je bovenbenen zakken). Hierna ga je in twee groepen en doe je oefeningen terwijl je dus naar de andere groep gericht staat. Doordat je de meiden tegenover je ziet zwoegen ga je er automatisch ook weer volledig voor.

Het zwaarste deel van de les komt aan het eind, bij nummer acht en negen. Fysiek en mentaal erg zwaar. Aan het eind rijst je hartslag de pan uit. Bij het laatste nummer moet je bijvoorbeeld telkens vier keer achter elkaar springen, terwijl je ook je bovenbenen hoog optrekt. Enorm intensief.

Hierna zijn er nog wat afrondende zaken. Op het matje en ernaast. Plankjes, crunches (buikspieren), evenwichtsoefeningen en tot slot de cooling down. Zucht.

 Zweet (1 uit 10)

Jep, een 10. Ik zie om mij heen meer meiden flink zweten. Natuurlijk speelt het mee dat ik deze les in het warme augustus neem, maar binnen in de airco merk je daar in principe weinig meer van.

Vooral na een piek in de les, dus een hoge hartslag, druipt het in straaltjes van mijn voorhoofd. En over mijn rug.

 Voor wie is dit geschikt?

Voor vrouwen die niet bang zijn tegen hun eigen grens aan te schuren… of er overheen te gaan. Je gaat zweten, je wordt moe en kan sommige oefeningen misschien niet bijbenen. De eerste keer dat ik deze les deed had ik het volledig verkeerd ingeschat en was ik na de eerste piek (dat is al na het vierde nummer) helemaal stuk. Ik kon wel huilen. De energie uitspreiden over het uur is beter. Ik zie soms ook meiden die er wel zijn in de les, maar die maar lafjes meedoen. Ga dan Zumba doen, denk ik dan (oef, gevaarlijke uitspraak…) Het klopt, het is een zware les, maar wel eentje die enorme voldoening geeft. Probeer het eens, zou ik zeggen.

 En hoe zit het met spierpijn?

Tijdens de les, vooral bij het opdrukken voel ik het al. Dit gaat heftig worden. Omdat ik de afgelopen zes weken weinig gesport heb, moet ik de kracht in mijn armen en schouders weer opbouwen. En elk begin is weer moeilijk! Dus ja, ik heb twee dagen later enorme spierpijn in mijn schouders en armen.

Bodyattack richt zich op alle spiergroepen, maar vooral je benen krijgen volop de aandacht.

Als je een beginner bent denk ik dat je vergaat van de spierpijn. Als je al wat langer sport, ga je waarschijnlijk spierpijn krijgen van de nieuwe bewegingen die je voorgeschoteld krijgt bij Bodyattack.

Conclusie

Het was je al duidelijk denk ik 😉 Ik houd van Bodyattack. Het is momenteel mijn favoriete sportles. Ik doe hem sowieso 1 keer in de week. De bewegingen liggen mij goed. Dat is al fijn, dat je niet als een kneusje daar staat. Bij Zumba sta ik bijvoorbeeld eigenlijk een beetje voor lul met mijn halfslachtige danspasjes. Bij Attack kom ik goed mee. De intensieve pieken in de les vind ik heerlijk, lekker zweten en echt wat doen. Ik ben fan!

Heb jij wel eens Bodyattack gevolgd? Of zou je het na het lezen van deze review eens willen proberen? Welke les moet ik volgende week reviewen wat jou betreft? (zeg geen Zumba! ;))

Bron header foto: D D (creative commons | Flickr)

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIRE BLOGS

Persoonlijk: voor de tweede keer bevallen... dit keer in bad!  

Sporten in het park met Mom in Balance... zo gaan de kilo's er weer af!

Sofie van den Enk: 'Moeder worden is alle remmen losgooien'

Life op Instagram

Unable to communicate with Instagram.

OVER DIT BLOG

Fitte vrouwen gaat over fit worden, zwanger zijn, opvoeden, een healthy lifestyle, reizen, uitgaan, gezond eten en moeders wereldwijd. Het is een persoonlijk blog en gaat soms over mij, maar hopelijk vooral over jou. Hanneke

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Copyright 2023 Fitte Vrouwen