Tijdens het inpakken gisteren hadden we zo’n trek dat ik besloot spontaan iets lekkers te maken. Ik had ooit gelezen dat je merengue in de magnetron kon maken, met maar 2 ingrediënten. Let’s give it a try!
Ik ben echt dol op merengue, ook in desserts… maar eet het vrijwel nooit, omdat het niet echt fitte vrouwen proof is, to say the least. Maar gisteravond toch een poging gewaagt! Niet in de minste plaats omdat er poedersuiker doormoet en eieren, en laten we tijdens het verhuizen nu juist 3 bussen poedersuiker in de voorraadkast vinden 🙂
Okee, dit heb je nodig voor ongeveer 16 koeken:
- 250 gram poedersuiker
- eiwit van 1 ei
Het Amerikaanse filmpje met de instructies (over bijvoorbeeld het simpel scheiden van eiwit/dooier) vind je onderaan dit blog!
Na ongeveer 2 minuten kneden krijg je zo’n bal. Het lijkt wel mozzerella!
Daarna maak je 4 balletjes en die leg je op keukenpapier of bakpapier in de magnetron. De voorkeur is 1 minuut op 750 watt, maar wij hebben 600 en 900 watt als optie op ons apparaat. Dus ik deed 2 minuten op 600 watt. Toen gebeurde er dit…
Zeker, de suiker brandde aan. Daarna deed ik 1.10 op 600 watt en die ging beter! Nog steeds geen perfecte koeken als in de video, maar zeker erg lekker. Mietzoet, zoals het hoort!
Comments