
Een knolselderij. Ze liggen bij bosjes in de winkel en zijn gruwelijk lelluk. Maar in combi met pastinaak en knoflook en volle yoghurt is het een goddelijk lobbig soeppie. Receptje!
Knolserderijsoep
Excuses trouwens voor het woord lobbig, maar ik kan het niet anders omschrijven. Van deze soep hebben wij hier thuis allemaal extreem zitten smullen. ‘Een soep met karakter’ zou ik bijna willen zeggen. Soep maken doen we heel vaak, maar deze pakte wel heel goed uit. En in deze Topsportmaand had ik extra veel aandacht voor eten en sporten beloofd, dus hierbij een mega healthy recept dus.
Dit heb je nodig:
– knolselderij
– stronk pastinaak
– 4 tenen knoflook
– 2 groente boullion blokjes
– pak of fles volle yoghurt
Pur natur bio yoghurt
Deze yoghurt heb ik sinds kort in de koelkast staan en dus ook gebruikt in dit recept. Och wat lekker! Onbewerkte yoghurt, natuurlijk lichtzuur, maar zo’n heerlijke smaak! Wij kopen ‘em bij de AH.
Hoe maak je het?
1. Zet 2 liter water op en ‘schil’ de knolselderij. De onderkant met die stronkjes moet je er helemaal afsnijden, verder snijd je gewoon de ruwe schil eraf.
2. Schil een pastinaak en snijd in stukken.
3. Pel de knoflook
4. Gooi alles samen in de pan, voeg de boullionblokjes toe en breng aan de kook.
5. Als het water kookt zet je het vuur zachtjes en laat je het soepje, met de deksel erop, lekker gaar worden.
6. Alles is zacht? Mooi. Even de staafmixer erdoor op de grofste stand, je wil geen babyhap (denk ik)
7. Schep op, gooi een flinke lepel yoghurt in het midden en een takkie kruiden. Geniet van de frisse en bijzondere smaak van de soep, in combi met de zurige yoghurt!
>> Like jij Fitte vrouwen al op Facebook? Zou leuk zijn, dankjewel!
Comments