
Nu de komkommers met bosjes tegelijk in de winkel liggen, komt dit recept als geroepen. In plaats van de gebruikelijke plakjes, rasp je de komkommer voor deze salade. Bult bleekselderij en munt erbij en nog wat andere smaakmakers en hop: een verfrissende groen schaaltje naast je bord. Klik verder voor het recept!
Ingrediënten voor 4 personen groene side salad
2 komkommers
4 strengen bleekselderij
50 gram kaas (geitenkaas, feta, normale kaas)
lekker veel munt
2 eetlepels azijn (appelazijn, wijnazijn, balsamico azijn)
naar smaak: eetlepel honing

groene side salad
1. Rasp de komkommers. Laat ze heel goed uitlekken in een vergiet, tot er geen water meer uitkomt. In een komkommer zit superveel water en als je dit in je salade laat zitten wordt het heel papperig.
2. Snijdt de bleekselderij in dunnen plakjes, hak de munt
3. Doe de uitgelekte komkommers in een schaal, doe de selderij en munt erbij. Gooi de kaas er doorheen en de azijn. Proef wat je ervan vindt, meer azijn kan altijd. Een eetlepel honing en een beetje peper erover kan ook lekker zijn.
Schep in leuke schaaltjes en serveer bij het eten of tussendoor. Heerlijk!
Meer recepten?
Lees hier meer recepten van mij.
Volg mij via deze link op Bloglovin’. Of geef een beetje digitale liefde op Facebook met een like en blijf op de hoogte! Ik ben ook dagelijks te vinden op Instagram, dus volg me daar ook als je van foto’s houdt.
Lekker!
Ik heb er zelf basilicum doorheen gedaan in plaats van munt, want daar ben ik niet echt gek op! Ook een aanrader!
Slim! Waren jou komkommers ook zo cheap? Bijna geen geld op het moment!