• BABY
    • BABYVERZORGING
    • BORSTVOEDEN
  • ZWANGER
    • KLEDING
    • BEVALLEN
  • KINDEREN
    • SPELEN
    • DIY
  • LIFESTYLE
    • SPORT
    • VOEDING
    • RECEPTEN
    • DIEET
    • OP REIS
    • LICHAAM
    • VINTAGE
    • TROUWEN
    • WINNEN
  • MEDIA
    • VIRAL
    • INTERESSANTE TV
    • VIDEO
Fitte Vrouwen

voeding

Wat is de fuzz rondom boerenkool?

27 februari 2015

Boerenkool is de shit. Nederlanders zijn er groot mee geworden, maar hoe gezond het daadwerkelijk is, wordt nu pas een beetje bekend. Wij zochten uit wat de fuzz rondom boerenkool is én probeerden boerenkoolchips.

Ik zag een paar maanden geleden de docu op Netflix, ‘Fat, sick & nearly death’ waarin een man twee maanden lang alleen groene smoothies drinkt. Hij heeft het continue over kale en de geweldige werking. Ben toen gaan googelen wat voor geweldige kool ‘kale’ moest zijn. Bleek het gewoon onze ouderwetse eigen boerenkool te zijn! In Amerika is boerenkool al een paar jaar enorm populair en gebombardeerd tot superfood.

Veel vitaminen en mineralen

Een portie heeft zo’n 30 calorieen. Je krijgt meteen je portie vitamine C (weerstand) binnen, twee keer zoveel vitamine A (weerstand) als aanbevolen, en bijna 7 keer zoveel vitamine K (bloedstolling, aanmaak botten). Ook mineralen zijn ruim vertegenwoordigd: kalium, ijzer, vezels, magnesium, foliumzuur en calcium, het zit er bommetje vol mee.

Dus, in Amerika is boerenkool trendy. Je koopt daar boerenkoolsla, boerenkoolsoep, gefrituurde boerenkool, boerenkoolquiches, smoothies en pasta. De smaak van boerenkool is niet perse een makkelijke. Een beetje bitter en wrang. Grappig hoe wij boerenkool zo voor ons zien met worst, jus en aardappels! Er zijn nog veel meer manieren om het te eten.

Deze week vond ik bij de Albert Heijn een zakje met ‘boerenkool chips’. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt ik besloot de €3,49 neer te tellen om het te proberen. Koekoek 😉

boerenkoolchips

Er zit 40gram in een verpakking (204 calorieën). Ik kocht de smaak ‘Thai Chilli’, dus boerenkool (gedroogd) met toevoeging van limoen, cashewnootjes, paprika en pepers. Het ‘mondgevoel’ is heel erg wennen. Veel lichter dan chips, maar wel enorm heftig. De bittere smaak van de boerenkool, en dan met allemaal toevoegingen van de noten en paprika. Ik vond het een heavy tussendoortje en had na 40 gram echt mijn buik vol, hoe gek dat ook klinkt. Het is ‘ingewikkelder’ eten dan chips, that’s for sure. Zelf maken kan ook, maar is nog niet zo makkelijk naar het schijnt. Recept staat bijvoorbeeld in het boek van Rens Kroes, maar ook online te vinden.

>> Wat maak jij met boerenkool? De chips wel eens geprobeerd?

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Vlijtig Liesje says

    27 februari 2015 at 14:35

    Ik maak er heel ouderwets stamppot van. Die chips lijken me niet lekker!

    Beantwoorden
  2. Nicolette says

    27 februari 2015 at 20:00

    Boerenkool soep is heel erg lekker! Er staan fijne recepten gewoon op de allerhande site.

    Beantwoorden

POPULAIRE BLOGS

Persoonlijk: voor de tweede keer bevallen... dit keer in bad!  

Sporten in het park met Mom in Balance... zo gaan de kilo's er weer af!

Sofie van den Enk: 'Moeder worden is alle remmen losgooien'

Life op Instagram

Instagram has returned invalid data.

OVER DIT BLOG

Fitte vrouwen gaat over fit worden, zwanger zijn, opvoeden, een healthy lifestyle, reizen, uitgaan, gezond eten en moeders wereldwijd. Het is een persoonlijk blog en gaat soms over mij, maar hopelijk vooral over jou. Hanneke

WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK?

Copyright 2023 Fitte Vrouwen